Skip to content

comScore analüütika täpsusest ja mõned liitujad

comScore’i blogist tasub lugeda “The Challenges of Reconciling Panel-Based and Server-Based Unique Visitor Counts” ehk paneeli-uuringute ja veebianalüütika erinevustest, samast leiab lingi nende suvisele whitepaper’ile mille kohaselt küpsiste kustutamine võib kohati anda kuni 2,5x reaalsest suuremad numbrid.

Ja pandagu muideks tähele, et meil on tekkinud kategooriad Riik ja Kohalikud omavalitsused. Seame esimesed vaprad liitujad siinkohal teistele eeskujuks, sest nagu ühest Äripäevale antud kommentaarist järeldada võib on kohe-kohe tulemas välja riigi ja omavalitsuste e-teenuste audit (veidi eelinfot leiab ülevaatest riigi vara kasutamise ja säilimise kohta) ning seejärel vajadus hakata pöörama tähelepanu mitte ainult veebilehe olemasolule vaid ka selle külastatavusele (ja kasutamismugavusele muidugi kah). Ning kõige selle juures on vaja võrrelda ennast mõne teise sama valdkonna tegijaga saamaks aru, kas saavutatud number X on suur, väike või keskmine.

2 Comments