Skip to content

eesti otsimootorid

Kommentaarides ja mujal on tõstatunud küsimus otsimootoritest – nimelt kipub raport “Sissetuleva liikluse päritolu” näitama aiateibaid kuna loeb kodumaised otsimootorid lihtsalt viitajateks (ning seeläbi ei lähe kirja ka kasutatud otsisõnad). Sellega toimetulekuks on erinevaid häkke, näiteks lisades otsimootorite nimekirja veebilehe koodi või siis laadides koos urchin.js’iga ka enda oma. Olen ise jupimat aega pruukinud seda viimast meetodit (vt nt Tõnise kirjeldus altexi ajaveebis) ja seda peaks soovitama ka kõigile GMetrixiga liitunuile, soovitavalt siis koos siingi kommenteerinud Tarmo täiendusega.Kuuldavasti on metrix.ee piisava jõudlusega, et me võiks lubada kõigil huvilistel pruukida meie search.js häkki mis paistab silma sellega, et sisaldab Eesti ja Läti otsimootoreid (hmm, miks Läti?).Ehk siis sinna lehesappa kus muidu on GA kood tuleks lisada üks rida:

<script src=”http://www.google-analytics.com/urchin.js” type=”text/javascript”></script>
<script src=”http://www.metrix.ee/search.js” type=”text/javascript”></script>
<script type=”text/javascript”>
   _uacct = “UA-XXXXX-X”;
   UrchinTracker();
</script>

3 Comments

 1. tarmo888 wrote:

  minuarust see täiendav fail oleks mõistlik suurema liiklusega lehtedel siiski oma serveris hoida (ja et nad siis jälgiksid GMetrix blogi kui uuem versioon välja tuleb).

  google on teinud kõik et nende fail tõmmatakse nende serverist (mis on ka väga soovitatav et nende baaskoodiuuendustega olla kursis), aga kui peaks midagi juhtuma metrix.ee kätte saamisega, siis imeb kogu lehekülg ja statistika ei laekuks.

  Neljapäev, juuli 19, 2007 at 12:33 p.l. | Permalink
 2. Lembit wrote:

  Altexi ja Tarmo täiendused + GMetrix mõtisklused tekitasid idee, et GMetrix oleks kindlasti hea loogiline koht ühe keskse lisamootorite listi hoidmiseks. Hotlinking ei ole kindlasti hea mõte, nagu Tarmo juba kirjutab. Aga järsku oleks jumet mõttel tekitada siia blogisse spetsiaalne page, kus siis kommentaaride kaudu saaks uusi mootoreid välja pakkuda.

  Näiteks Läti list on samuti abiks, ehkki enamikele eesti saitidele ma seda ei lisaks. Ise olen jällegi kaardistanud soome mootoreid ning need kuluks päris mitmetele eesti lehtedele marjaks ära.

  Neljapäev, juuli 19, 2007 at 3:30 p.l. | Permalink
 3. tarmo888 wrote:

  Võibolla võiks metrix.ee meili teel administraatorile teadma anda milliseid otsingumootorid peaks lisama (uurides automaatselt google analytics referrer nimekirja ja metrix.ee teada olevaid lisaotsingumootoreid) sinna skripti. või kui metrix.ee leidis sealt referrer nimekirjast juba üle kolme/viie puuduvat otsingumootorit, siis vähema liiklusega lehtedele soovitama hotlinkida ja teistele tirida see lisa scriptifail

  Neljapäev, juuli 19, 2007 at 7:34 p.l. | Permalink