Skip to content

JK küssad

Jüri Kaljundi kirjutas eile nii (avaldet tema lahkel loal, kuna sama küsimust tekib kindlasti ka teistel):

Hei,

Minu palve oleks, et sa teeks oma GMetrixile juurde mailiga saadetud Google Analytics .csv raportite töötluse. Google saadaks need igapäevaselt ja/või iganädalaselt ilusasti välja, konkreetsele sinu antud mailiaadressile. Seal tõmmatakse automaatselt töötlusskript käima ja imporditaks andmed mailist.

Meie ja ma arvan ka paljud teised (eriti meist suuremad) pole nõus oma kogu kontole ligipääsu andma. Üksikute valitud raportite saatmise vastu pole aga midagi. Peaks lihtsalt sageduse ja maili formaadi kokku leppima.

Igal juhul soovin edu, anna teada, kui see asi olemas !

Parimat,
Jüri

Minu vastus seepeale ehk loogika miks metrix.ee täpselt nii toimib:

(a) ka TNS teab, mis suured teevad; sellepärast on asi mõeldud olema meil rippumatu TMI katuse all ja nõudmised turvapoliitika osas on teretulnud (mida saad sa nõuda TNSilt?)

(b) üks metrixi loomise põhjuseid on vajadus transparency järgi. metrixi usaldusväärsus on tagatav, kui nõudmisel saan ma vaadata ega xxx.ee miskid huvitavat sobi ei tee. usun, et GA ligipääsu puhul suudan

(c) meilitavate raportite puhul on teatav võimalus feikimiseks. ma JK&co puhul seda ei kahtlustaks mõistagi, aga müüdav osa internetist on oluliselt laiem kui “petsi sõbrad”

(d) ja me tegelikult kaalume ka seda varianti, sinu kaalukas poolthääl on developmenti edastatud 🙂

One Comment